
Не всі знають, що в раку можна їсти все, крім панцира, прямої кишки і вижатих зябер. Так що дана інструкція покаже Вам, як правильно їсти раків.
1. Відірвіть ніжки і клішні, але не викидайте - в них теж є м'ясо. Їх вміст можна або відразу видавити зубами, або залишити «на десерт».
У великих клешнів можна надгризти края або відрізати їх ножицями, тоді клешні відкриються як устриця. Всередині буде м'ясо.
2. Обережно зніміть з черевця головогрудь. У передній частині раку буде смачний бульйон, який не тільки можна, а й потрібно пити. Відокремлювати можна двома способами: 1. Підвести панцир вгору і відірвати від зябер (зябра і може бути внутрішня частина голови залишаться на черевці); 2. Просто відокремити головогрудь від черевця (зябра залишаться всередині).
3. Далі потрібно відокремити голову від грудей в місці зрощення. Для цього потягніть краї панцира в різні боки, після чого він лопне і можна буде відламати голову від панцира.
4. У внутрішній частині голови їстівна вся м'якоть з помаранчевої масою, а у внутрішній частині панцира - біла маса.
Після цієї дії повинно залишитися наступне:
5. Відокремте зябра від черевця. Для цього потрібно потягнути їх вниз, на злам самого черевця. В зябрах може бути бульйон з помаранчевої масою, яку можна з'їсти. Їстівна і ікра між зябрами, якщо вона є в даному раку.
6. Відкрийте черевце. Для цього потрібно відірвати пір'ячко хвоста. Бульйон під панциром можна висмоктати.
Відламайте руками, відріжте ножицями або відгризіть зубами трикутні кінчики з боків черевця. Після цього розділіть верхню і нижні частини панцира, залишивши шийку.
Зніміть з шийки тонкий пласт м'яса, що знаходиться зверху. Під ним виявиться пряма кишка, яку потрібно видалити. З'їжте м'ясо.
Тепер Ви знаєте, Як правильно Їсти раків. Смачного!