Ми доставляємо свіжих раків, протягом 5 років. Наша компанія давно зарекомендувала себе надійним постачальником.


Без вихідних з 10 до 22

Доставка

БЕЗКОШТОВНО

від 3000 грн по Києву і поряд


Рецепти варки

Спеції

Спеціальний склад спецій, трав і овочів розроблений
для їдальні
Кабінету Міністрів!

30 грн/25 гр

Упаковка

Спеціальна харчова упаковка для зберігання і транспортування
живих і варених раків!

20 грн/1 шт

Наші раки виловлені в Сумській і Полтавській областях на рибницьких господарствах, що спеціалізуються на розведенні раків.

Головна / Як варити
Раки по-міністерськи

Як приготувати раків - рецепти

Наш фірмовий рецепт раків по-міністерськи:
Вам знадобляться: вода, сіль, наші фірмові спеції і ЖИВІ раки!
Спосіб приготування: На 1 кілограм раків 2,3 літрів води, 60 грам солі (2 столові ложки), в киплячу воду додати наші фірмові спеції і тільки потім кидаємо раків, які повністю повинні бути покриті водою. Після закипання, раків потрібно поварити 10 хвилин, а потім дати їм 30 хвилин настоятися. Дуже смачні раки по-міністерськи готові!
Детальніше

Раки - тільки живі!

Не секрет, що рак має бути живим. І тільки живий рак є дійсно хорошим товаром. Мертвий рак, звичайно, їстівний, але для продажу вже не годиться. У нас Ви ні за що не знайдете мертвого раку, а значить можете не сумніватися в його якості і смаку! Ми ретельно стежимо за умовами перевезення нашого товару. Раки перевозяться тільки в машині, а час у дорозі не перевищує 20 - 24 годин. Таку транспортування вони переносять найкраще і не травмуються в дорозі. Навіть замовляючи варених раків, кожен наш клієнт може бути впевнений в належній якості товару.

Як правильно їсти раків?

Не всі знають, що в раку можна їсти все, крім панцира, прямої кишки і вижатих зябер. Так що дана інструкція покаже Вам, як правильно їсти раків.

1. Відірвіть ніжки і клішні, але не викидайте - в них теж є м'ясо. Їх вміст можна або відразу видавити зубами, або залишити «на десерт».

...
Детальніше

Линька раків

Панцир річкового рака складається з хітину. Твердий панцир заважає раку рости, тому кілька разів протягом життя він його скидає, інакше кажучи, линяє. Скидання старого панцира триває від декількох хвилин до доби. Перед линянням під старим панциром починає рости м'який новий панцир. Після линьки йому потрібно 8 - 10 днів, щоб затвердіти. За ці кілька днів рак встигає вирости в довжину на декілька сантиметрів. Дізнатися наближення линьки легко - панцир до цього часу стає матовим, тонким і крихким, а з боків шлунка з'являються «рачачі очі». Ловити раків в період линьки заборонено. Але навіть якщо ризикнути відловити раків в цей час - він буде несмачним, так як в період зміни панцира раки нічим не харчуються. Для лову раків сприятливий період вже після линьки - в цей час вони перебувають в пошуках їжі і тому краще реагують на приманку.

Користь варених раків

Багато хто вважає, що варені раки є лише смачною закускою до пива. Але це зовсім не так! Раки володіють великою кількістю корисних речовин. З давнього часу рак дуже цінується, адже не дарма вчені до цих пір при розкопках печер в області кухні знаходять ракові панцирі. Раки живуть тільки в чистій воді, і готувати рекомендується саме живих раків, що дає гарантію абсолютно свіжого і екологічно чистого продукту.
Детальніше